Ερυθρόλευκο αρχείο

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού #2

Μετά και το φιάσκο της υπόθεσης Μπόατενγκ, ας θυμηθούμε και άλλους ποδοσφαιριστές που δοκίμασαν τα ερυθρόλευκα αλλά δεν αγωνίστηκαν ποτέ σε επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού.



ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ, Ντέρεκ/BOATENG, Derek



ΡΑΣΠΟ, Λουις Σαλβαδορ/RASPO, Luis Salvador
ΠΑΛΑΒΙΤΣΙΝΟ, Οσβάλντο/PALAVECINO, Oswaldo

Ας πάμε λίγο παλιότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1972 οι δοκιμές λατινοαμερικάνων ήταν σύνηθες φαινόμενο.Ήδη βρίσκοταν στον Ολυμπιακό οι Νικολάου,Αλτσιμπαρ,Λοσάντα.
Τότε ήρθαν να δοκιμαστούν στον Ολυμπιακό οι αργεντίνοι Λουίς Σαλβαδόρ Ράσπο σαν αμυντικός και ο Οσβάλντο Παλαβιτσίνο στην επίθεση.Αγωνίστηκαν και οι δύο στο φιλικό με την Κορίνθιανς δίπλα στον Μπόμπι Μουρ! αλλά δεν εντυπωσίασαν ούτε τους φιλάθλους ούτε την τεχνική ηγεσία.
Ο μεν Ράσπο είχε παίξει στη Μπόκα Τζούνιορς, μόλις για τέσσερα ματς όμως το 1969 και πριν δοκιμαστεί στην Ελλάδα έπαιζε στη  Ουρακάν.Την επόμενη σαιζόν πήγε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς και σε μικρότερες ομάδες του Μπουένος Άιρες τα επόμενα χρόνια.
Ο Παλαβιτσίνο από την άλλη, μετά από μερικά άγονα χρόνια σε μικρομεσαίες ομάδες της Αργεντινής και την αποτυχημένη δοκιμή του στον Ολυμπιακό, μετανάστευσε το 1975 στην Κολομβία όπου κατάφερε  μετά απο δέκα χρόνια και οχτώ διαφορετικές ομάδες να πετύχει 203 γκολ και να βρίσκεται στην λίστα με τους μεγαλύτερους γκολτζήδες στην ιστορία του πρωταθλήματος!! Οχι κι άσχημα!



ΑΤΑΛΙΜΠΑ, Εντσον

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με το περίεργο όνομα δοκιμάστηκε στον Ολυμπιακό τον χειμώνα του 1979. Ήταν ένας απο τους πρώτους βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που ήρθε στη Ελλάδα.Δεν μπόρεσε όμως να γίνει ο πρώτος βραζιλιάνος που θα αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, κάτι που κατάφερε 10 χρόνια αργότερα ο απίστευτος Εντβάλντο. Ο Αταλίμπα το 1982 πήρε μεταγραφή στην Κορίνθιανς, όπου βρέθηκε συμπαίκτης με τον Σόκρατες, και κατέκτησε τρείς συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα του Σάο Πάολο, δύο με την Κορίνθιανς και μία με την επόμενη ομάδα του την Σάντος.


ΧΛΟΟΥΑΝΕ, Τόμας

Τρείς φορές πρώτος σκόρερ στην Νότιο Αφρική και αρχηγός της εθνικής ομάδας, ήρθε να δοκιμαστεί από τον Αλκέτα Παναγούλια το καλοκαίρι του 1987 καθώς ο Ολυμπιακός έψαχνε επιθετικούς για να αντικαταστήσει τον Νίκο Αναστόπουλο που είχε μεταγραφεί στην Αβελίνο. Σκόραρε σε ένα φιλικό με τον Αστέρα Ζωγράφου με τελικό σκορ 13-0 και άφησε καλές εντυπώσεις στις προπονήσεις. Η μεταγραφή του όμως δεν ολοκληρώθηκε. Ο Χλοουάνε που θεωρείται ακόμα και σήμερα θρύλος για το ποδόσφαιρο της Νοτίου Αφρικής απεβίωσε τον Οκτώβρη 2006 σε ηλικία 44 ετών.


ΓΚΡΙΜΠΙΤΣ, Πέταρ


Ο Μαυροβούβιος χαφ ήταν ανακάλυψη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς από το σέρβικο πρωτάθλημα.Πήρε μέρος στην προετοιμασία της σαιζόν 2011-2012.Αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα τα φιλικά του καλοκαιριού και πέτυχε ένα γκολ εναντίον της Πολόνια.Με το τέλος της προετοιμασίας δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό, όπου πέρασε και δεν ακούμπησε.Μετά από μικρό πέρασμα απο το Ισραήλ επέστρεψε στην Σερβία και την ΟΦΚ Μπέογκραντ.Ο Γκρμπιτς αν και έκανε καλή χρονιά στο σέρβικο πρωτάθλημα και παρότι είναι ακόμη δανεικός απο τον Ολυμπιακό, θεωρείται δύσκολο να γυρίσει στον Πειραιά μετά και την αντικατάσταση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην θέση του τεχνικού διευθυντή.


ΚΑΤΑΪ, Αλεξάνταρ

 Ίδια σχεδόν περίπτωση με τον Γκρμπιτς και ο σέρβος Κατάι. Λαβράκι του Κοβάσεβιτς από την Βοϊβοντίνα, πήρε μέρος στην προετοιμασία στο Ζέεφελντ, έπαιξε στα φιλικά αλλά μόνο στο ματς με την Χέρενφεν μπόρεσε να σκοράρει δυο φορές και να δείξει κάποια σημεία του ταλέντου του.Κατά τ'άλλα πρόλαβε πριν αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες να πάει δανεικός στον ΟΦΗ, όπου όμως δεν τον χρησιμοποίησε ιδιαίτερα ο Νίκος Αναστόπουλος και επέστρεψε στην Βοϊβοντίνα.
Το καλοκαίρι του 2012 ενώ ήταν κλεισμένος στην Παρτιζάν, οι οπάδοί της χάλασαν την μεταγραφή λόγω του παρελθόντος του στον Ολυμπιακό (!) >>


ΦΑΚΙΝΟΣ, Γιαννούλης

Ο Φακίνος είναι χαρακτηριστική περίπωση πως πηγαίναν χαμένα τα ταλέντα των ακαδημιών τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρούνταν απ'τους καλύτερους της γενιάς του και οι προπονήτες μίλαγαν γι'αυτόν με πολύ καλά λόγια. Έμεινε όμως τρία χρόνια στην πρώτη ομάδα και δεν πήρε ούτε μία ευκαιρία σε επίσημοδ αγώνα, παρά μόνο σε φιλικά.
Το 2008 πήγε στον Πανιώνιο όπου έπαιξε και το μοναδικό του ματς στην Ά Εθνική και το 2009 πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον βοήθησε να ανέβει από την Δ' στην Γ' εθνική. Από το 2011 παίζει στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, αρχικά με την Έμπσφιλντ Γιουνάιτεντ και στην συνέχεια με την Γουέλινγκ Γιουνάιτεντ.


ΓΙΑΧΑΓΙΑ, Σεϊντού

Οι περισσότεροι θα τον θυμόσαστε (λίγοι μάλλον) από το μικρό πέρασμα του από την ΑΕΚ.
Ο γκανέζος αμυντικός χαφ μετα από ένα χρόνο στη Αναγέννηση Καρδίτσας δοκιμάστηκε πρώτα από τον ΠΑΟΚ και μετά από τον Ολυμπιακό  πριν καταλήξει στην ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό είχε προλάβει να αγωνιστεί για λίγα λεπτά σε ένα φιλικό με τον Λεβαδειακό. Μετά την ΑΕΚ μετακόμισε στο Ισραήλ και στην Μακάμπι Χάιφα.


ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ

Ο Σουμπίνιο ξεκίνησε την καριέρα του στην Σάο Πάολο και μετά από τρία χρόνια περιπέτειας σε Βραζιλία και Ιαπωνία πήγε στην Πορτογαλική Λεϊσόες όπου τον ανακάλυψε ο  Εθνικός. Μετά από μια κάλη χρονιά στην Β' εθνική, τον Ιούλιο του 2010 τον πήρε ο Ολυμπιακός αλλά δεν τον κράτησε στο ρόστερ και τον έδωσε δανεικό στον Πανσερραϊκό. Με το τέλος της σαιζόν γύρισε στον Ολυμπιακό για σειρά φιλικών αγώνων στην Κύπρο. Άφησε καλές εντυπώσεις και ήταν και στην προετοιμασία της επόμενης χρονιάς όπου ήταν επίσης αρκετά καλός. Με την αρχή της νέας περιόδου όμως δόθηκε πάλι δανεικός, αυτήν τη φορά στον ΟΦΗ μέχρι τον Δεκέμβρη και από τον Γενάρη του 2012 στον Λεβαδειακό. Στην ομάδα της της Λειβαδειάς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις πετυχαίνοντας 9 γκολ σε 20 ματς και έτσι κέρδισε ακόμη μια ευκαιρία να δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό. Συμμετείχε στην προετοιμασία και στα περισσότερα φιλικά αλλά και πάλι με την νέα χρονιά δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο από τον οποίο ο Ολυμπιακός πήρε για την ίδια θέση τον Ανδρέα Τάτο.
Η αγωνιστική χρονιά τελειώνει σε λίγες μέρες και δεν ξέρουμε αν ο Σουμπίνιο θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Πάντως με δεδομένη την μεταγραφη του Ντε Βινσέντι, την φημολογούμενη επιστροφή του Τάτου και με δηλωμένη την επιθυμία για μία ακόμη μεταγραφή στον χώρο του κέντρου, η επιστροφή του Σουμπίνιο φαντάζει θολή.


ΕΠΣΤΑΪΝ, Ντένις

Ο γερμανός χαφ μετά από δυο γεμάτες χρονιές με 50 συμμετοχές και 8 γκολ στον Ηρακλή, ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010. Η μεταγραφή του έγινε σε μια μεταβατική φάση για ομάδα, πάνω στην αλλαγή προεδρίας από τον Κόκκαλη στον Μαρινάκη. Στον Πειραιά συνέπεσε και με τον συμπατριώτη του προπονητή, Εβαντ Λίνεν που τον χρησιμοποίησε σε αρκετά φιλικά. Μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι όμως και την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Επστάιν ήταν από τους πρώτους παίχτες υποψήφιους για αποχώρηση, όπως και έγινε.
Πήγε δανεικός για ένα χρόνο στην Κέκυρα όπου με 9 γκολ την βοήθησε να σωθεί στην κατηγορία. Το 2011 τον απέκτησε ο Ατρόμητος ως ελεύθερο και με την ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να αγωνιστεί στο κύπελλο Ουέφα και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Τάσος

Ο Κυριάκος ήρθε από την Καλλιθέα το 2005 επί Σόλιντ. Τίποτε το ιδιαίτερο, καλός παίχτης για την Καλλιθέα λίγος για τον Ολυμπιακό.Δεν αγωνίστηκε σε επίσημο ματς παρά μόνο σε κάποια φιλικά. Έφυγε την επόμενη χρονιά και έπαιξε κατά σειρά σε Άρη, Τρίπολη, Λάρισα, Ομόνοια, Πας Γιάννινα και Νίκη Βόλου.


ΛΑΤΣΚΟ, Ζόλτ

Είχε έρθει από την Φερεντσβάρος να δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2007 για την θέση του αριστερού χαφ. Έπαιξε σε δύο φιλικά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Την ίδια χρονιά πήγε δανεικός στον Λεβαδειακό και μετά στην αγγλική Λέστερ. Αφού δεν εντυπωσίασε ούτε εκεί, ο Ολυμπιακός τον άφησε ελεύθερο και ο Λάτσκο επέστρεψε στην Ουγγαρία. Στην πατρίδα του έπαιξε στην Βάσας και την Ντεμπρετσένι και το 2011 μεταγράφηκε στην Σαμπντόρια, ως αριστερό μπακ.


ΛΕΟΖΙΝΙΟ

Ο βραζιλιάνος μέσος, με τις πλάτες και του συμπατριώτη του Ριβάλντο, που το'χε καημό μάλλον να γίνει μάνατζερ, ήρθε τον Γενάρη του 2007 στον Ολυμπιακό. Υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο μέχρι το 2012 και έπαιξε σε κάποια φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία το ίδιο καλοκαίρι. Δεν ήταν κακός, αλλά η φυγή του Ριβάλντο, συν το γεγονός ότι έπιανε θέση ξένου τον έστειλε δανεικό πρώτα στην γερμανική Μπράουνσβάιγκ και ύστερα στον ΟΦΗ. Συνέχισε στην Καλαμαριά και τον Πανσερραϊκό για να καταλήξει το 2011 στην ΑΕΛ Καλλονής όπου παίζει και σήμερα.


ΜΠΑΜΠΟΒΙΤΣ, Στέφαν

Ο Στέφαν Μπάμποβιτς, διεθνής με την Σερβία και με καριέρα σε Παρτιζάν, Ναντ και Φέγενορντ, ήρθε να δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010. Αγωνίστηκε στα φιλικά με Σλάβια Πράγας και Ντιναμό Ζάγκρεμπ όμως δεν κατάφερε να πείσει τον Λίνεν ότι άξιζε μια θέση στο ρόστερ και έτσι απορρίφθηκε. Επέστρεψε για τα δύο επόμενα χρόνια στην Παρτιζάν και το 2012 πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ Σαραγόσα στην Πριμέρα Ντιβισιόν.


ΟΛΕ ΟΛΕ, Αλαίν

Ο καμερουνέζος μέσος, ξεκίνησε την επαγγελματικά το ποδόσφαιρο στην Ουρουγουάη (!!!) με αποκορύφωμα την μεταγραφή του στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο. Ήρθε να δοκιμαστεί στον Πειραιά τον χειμώνα του 2007. Έπαιξε ένα ημίχρονο σε φιλικό με το Χαϊδάρι. Μετά τον Ολυμπιακό έγινε γυρολόγος στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, στην Νορβηγία και την Σουηδία ώσπου επέστρεψε τον Γενάρη του 2013 στην Ουρουγουάη. 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
Δοκιμές επί Σόλιντ.


Ν'ΦΟΡ, Έρνεστ

Ο νέος Ετό!!! Βέβαια το μόνο κοινό που είχε με τον Ετό ήταν η καταγωγή τους από το Καμερούν, γιατί από μπάλλα... Δοκιμάστηκε μαζί με τον νιγηριανό Ολατούντε, που θα δούμε παρακάτω, σκόραρε και σε ένα φιλικό με τους νέους, αλλά ως εκεί, αφού δεν έκανε στον Σόλιντ.
 Συνέχισε την καριέρα του στο Βέλγιο, με καλύτερη χρονιά του το 2007-08 με την Κορτράικ, στην Β κατηγορία όπου σημείωσε 14 γκολ. Μετά από μια χρονιά στην Γάνδη και δυο στην Ζούλτε Βαρεγκεμ επέστρεψε στην Κορτράικ που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία πλέον.


ΠΟΠΧΑΤΖΕ, Γκιόργκι

Γεωργιανός αριστερός μπακ, ανακάλυψη του Ανδρέα Νινιάδη. Είχαν ακουστεί καλά λόγια για την περίπτωσή του καθώς είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στις προπονήσεις και στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Έκατσε ένα εξάμηνο στο Ρέντη αλλά έφυγε το 2006 για την δανέζικη Βίμποργκ. Έγινε διεθνής με την εθνική Γεωργίας και μετά από ένα φεγγάρι στην Στούρμ Γκράτς πήγε στην Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με τεχνικό διευθυντή τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς!


ΤΟΥΡΕ, Ιμπραήμ

Ο θηριώδης μικρός αδερφός των Γιάγια και Κόλο Τουρέ. Είχε βάλει στόχο να ακολουθήσει τα βήματα του Γιάγια κατά πόδας και μετά την Μέταλουργκ Ντόνετσκ προσπάθησε να έρθει όπως και ο μεγάλος αδερφός του στον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο,  Τουρέ από Τουρέ διαφέρει και παρά τα καλά στοιχεία που είχε δείξει και στο φιλικό με τον Αστέρα, όπου σκόραρε κιόλας, δεν έμεινε στον Ολυμπιακό. Η ιστορία, όπως φαίνεται πάντως, δικαίωσε τους Πειραιώτες, αφού ο Ιμπραήμ, μετά και από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Νις, κατέληξε στα πρωταθλήματα της Λιβύης και της Αιγύπτου.


ΑΝΤΕΟΛΑ, Ολατούντε

Νιγηριανός αμυντικός. Δοκιμάστηκε μαζί με τον Νφορ για 20 μέρες στου Ρέντη και πρόλαβε να τραυματίσει τους Τζόρτζεβιτς και Ριβάλντο στις προπονήσεις! Μετά από ένα φιλικό με τους νέους όπου συνέχισε τις ''καταπληκτικές'' εμφανίσεις του, σε συνδυασμό με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει όσον αφορά την πραγματική του ηλικία, πήρε πόδι και συνέχισε την καριέρα του στην Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου