Ερυθρόλευκο αρχείο

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Αυστραλία, 34 χρόνια μετά

 Τον Νοέμβρη του 1978 ο Ολυμπιακός είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην μακρινή Αυστραλία για σειρά φιλικών αγώνων. Συγκεκριμένα είχε αντιμετωπίσει την μικτή Σίδνεϋ (νίκη 4-1 Κρητικόπουλος-2, Διαμαντόπουλος-2), την μικτή Αδελαϊδας (νίκη 2-1 Καμπάς-αυτογκόλ, Κρητικόπουλος) και την Ελλάς Μελβούρνης (νίκη 2-1, Περόνε, Γαλάκος).

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Μικτή Σίδνεϋ



Ο Κρητικόπουλος στο φιλικό με την Ελλάς Μελβούρνης


Ο Γαλάκος περιτριγυρισμένος από ομογενείς φιλάθλους του Ολυμπιακού


  34 χρόνια μετά, ύστερα από πρόσκληση της Βίκτορι Μέλμπουρν ο Ολυμπιακός έκανε πάλι το μακρύ ταξίδι για την Αυστραλία. Στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης τον περίμενε θερμή υποδοχή από τους ομογενείς. Στο φιλικό ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρό πρόσωπο και νίκησε εύκολα 4-1 την Βίκτορι με δυο γκολ των Φουστέρ(10',88') ένα του Φετφατζίδη(28') και αυτογκόλ του Φράντζιτς(24').  Για την Βίκτορι είχε μειώσει με πέναλτι ο Τόμπσον(28'). Στο γήπεδο βρέθηκαν 16000 φίλοι του Ολυμπιακού.
 Το φιλικό στην Αυστραλία είχε και ιστορικό χαρακτήρα καθώς ήταν το τελευταίο του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του  Ολυμπιακού ύστερα απο τρείς θήτειες και 5 τίτλους που κατέκτησε με τους ερυθρόλευκους. Επίσης ήταν το τελευτάιο ματς των Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ και Μακούν.















Βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου