Ερυθρόλευκο αρχείο

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού




 Σ'αυτο το αφιέρωμα αναφέρονται ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μεν, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά ποτέ σε επίσημο αγώνα. Δηλαδή στο Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, στους τελικούς των Σούπερ Καπ  καθώς και σε Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Φυσικά επειδή είναι δύσκολο να τους συμπεριληφθούν όλοι, θα αναφερθούν συνοπτικά οι πιο σημαντικοί απο αυτούς.



ΜΠΟΜΠΙ, Μούρ

Μπόμπι Μούρ

Ο Μούρ με την φανέλα του Ολυμπιακού

Ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού έστω κι αν ήταν σε φιλικό παιχνίδι. Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και της Γουέστ Χαμ που σήκωσε πρώτος μέσα στο Γουέμπλεϊ το παγκόσμιο κύπελλο του 1966, το μόνο τρόπαιο που κατάφερε ποτέ να κατακτήσει η εθνική Αγγλίας

Με το Ζιλ Ριμέ ανά χείρας
 
Αγωνίστηκε στο φιλικό με την Κορίνθιανς τον Ιούνιο του 1972, πάντα με το νούμερο 6 στη πλάτη, και μάλιστα ως αρχηγός του Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν το καλύτερο αφού η Κορίνθιανς νίκησε με 0-2 αλλά αυτό μικρή σημασία είχε για όσους βρέθηκαν στο στάδιο Καραϊσκάκη εκείνο το βράδυ. 
 Βίντεο:

Πρίν από το φιλικό με την Κορίνθιανς με τους Πολέτι και Αλτσιμπάρ





ΚΟΥΔΑΣ, Γιώργος

Κούδας Γιώργος
Αφιέρωμα για τον Κούδα εδώ 

Βιογραφικό



ΓΟΝΙΟΣ, Γιώργος

Ο Γονιός πριν από φιλικό με τον Ιωνικό με τον Μπάμπη Ιντζόγλου

 Ο Γιώργος Γονιός έκανε καριέρα τελικά φορώντας την φανέλα του Παο, έπαιξε μάλιστα και στον τελικό του Γουέμπλεϊ εναντίον του Άγιαξ. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Παο τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70, όμως η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά αν ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Γονιού από τον Άγιο Ιερόθεο. Πρόλαβε πάντως και αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού σε κάποια φιλικά παιχνίδια στα τέλη της σεζόν 1967-1968.

Σε φιλικό με τον Αργοναύτη. Νίκη με 2-0. Στο βάθος ο Δεληκάρης!


ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Κώστας

Αντωνίου Κώστας






ΣΙΟΝΤΗΣ, Γιώργος

Σιόντης Γιώργος


Ο Γιώργος Σιόντης που έκανε μεγάλη καριέρα με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα παίζοντας και σαν αρχηγός την χρυσή εποχή των αργεντίνων του ΠΑΣ τη δεκαετία του 70, υπήρξε μέλος του Ολυμπιακού απο τα μέσα ως τα τέλη της δεκαετίας του 60, και έπαιζε κυρίως με την ομάδα νέων, αγωνίστηκε σε φιλικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό αλλά δεν κατάφερε να ανεβεί στην πρώτη ομάδα.



ΠΟΛΕΤΙ, Αλμπέρτο Χοσέ

Πολέτι Αλμπέρτο Χοσέ


Αργεντίνος τερματοφύλακας με καλό βιογραφικό που δεν έπαιξε όμως ποτέ σε επίσημο αγώανα με τον Ολυμπιακό. Περισσότερες λεπτομέρειες στο αφιέρωμα για τον Πολέτι από την σελίδα του Pesetero.  >>




ΜΠΑΛΜΠΟΑ, Μαρσέλο


Μπαλμπόα Μαρσέλο


 Μυθική φυσιογνωμία με παχύ μουστάκι και πλούσια χαίτη, αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού σε ένα και μόνο φιλικό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Ο Αμερικάνος, διεθνής με την χώρα του, δεν έδειξε τα καλύτερα στοιχεία στην ήττα με 4-1 και έτσι έφυγε όπως ήρθε! Απολαύστε τον στα στιγμιότυπα από το φιλικό




ΛΕΜΕΝΣ, Έρβιν

Λέμενς Έρβιν

 Ήρθε απο τη Εσπανιόλ το καλοκαίρι του 2005 με προϋπηρεσία έξι χρόνων στο ισπανικό πρωτάθλημα. Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα βλέπαμε στα φιλικά προετοιμασίας. Έκατσε στον Ολυμπιακό ενάμισι χρόνο χωρίς να παίξει ούτε σε ένα επίσημο ματς. Χαρακτηρίστικος αγώνας του Βέλγου σέρφερ το φιλικό με την Λίβερπουλ όπου φέρει ευθύνη και στα 4 γκολ!
 Βίντεο:




ΛΕΜΣΑΛΟΥ, Μάρεκ

 
Λέμσαλου Μάρεκ

 Λίγοι θα θυμούνται τον διεθνή Εσθονό αμυντικό που δοκίμασε ο Μπάγιεβιτς στα φιλικά με το Χαϊδάρι και τον Ιάλυσο στη Ρόδο, στο τέλος της σεζόν 1997-98. Δεν έχουμε πολλά στοιχεία για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά συμπερασματικά υποθέτουμε ότι δεν πρέπει να ήταν και τίποτα τρομερό αφού στο τέλος για την θέση, προτιμήθηκε αντ'αυτού ο ογκόλιθος Κόφι Αμπονσά!



ΛΙΟΥΣΙ, Μάριο

Λιούσι Μάριο


Ουρουγουανός επιθετικός με θητεία στην Πενιαρόλ, δοκιμάστηκε σε σειρά φιλικών αγώνων το καλοκαίρι του 1979 σκόραρε
μάλιστα εναντίον του Παοκ αλλά τελικά δεν έπεισε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.


 ΓΙΟΝΣΟΝ, Ματίας

Γιόνσον Ματίας


  Σουηδός ακραίος, δοκιμάστηκε απο τον Τάϊς Λιμπρεχτς σε φιλικό παιχνίδι με το Αιγάλεω αλλά παρά τη νίκη με 0-2 δεν ικανοποίησε. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να κάνει μια αξιοπρεπή καριέρα σε ομάδες της χώρας του αλλά και εκτός Σουηδίας με τη φανέλα της Μπρόντμπι και της Νόργουϊτς. Αγωνίστηκε επίσης και με την εθνική Σουηδίας στο παγκόσμιο κύπελλο του 2002 καθώς και στο ευρωπαϊκό του 2004.



ΑΛΟΝΣΟ, Μικέλ

Αλόνσο Μικέλ

 Τον Ισπανό μέσο δοκίμαζε ο Βαλβέρδε στο Ζέεφελντ το καλοκαίρι του 2008. Είναι αδελφός του Τσάμπι Αλόνσο για τον οποίον τα σχόλια περιττεύουν αλλά δυστυχώς ο Μικέλ δεν του έμοιασε σε πολλά. Αγωνίστηκε σε αρκετά φιλικά, δεν κατάφερε όμως να πείσει κανέναν για την αξία του, ούτε τον ίδιο τον Βαλβέρδε που τον έφερε, και έτσι συνέχισε την καριέρα του, ευτυχώς για όλους, πίσω στη Ισπανία και την Τενερίφη.

Βιογραφικό 


ΑΤΣΙΜΟΒΙΤΣ, Μιλένκο


Ατσίμοβιτς Μιλένκο

 Τον Σλοβένο τον έχει φέρει ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς στον Ρέντη, απ΄τον Ερυθρό Αστέρα, το καλοκαίρι του 1999. Ο Ατσίμοβιτς έκανε προπονήσεις με την υπόποιπη ομάδα, έπαιξε και σε ένα φιλικό με τον Ακράτητο (νίκη με 4-2) στο οποίο σκόραρε μάλιστα, ή μεταγραφή του όμως δεν προχώρησε. Έτσι ο Ατσίμοβιτς επέστρεψε στην Σερβία όπου έκατσε άλλα δύο χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα, και το 2002 κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα και να πάρει μεταγραφή στην Τότεναμ όπου έμεινε μέχρι το 2004. Μέτα από δύο χρόνια στην Γαλλία και την Λιλ, και ένα φεγγάρι στο Κατάρ, έκλεισε την καριέρα του στην Αούστρια Βιέννης. Με την εθνική Σλοβενίας  συμμετείχε στο παγκόσμιο κύπελλο του 2002 και στο ευρωπαϊκό του 2000.




ΙΒΙΤΣ, Βλάνταν



Ίβιτς Βλάνταν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου