Ερυθρόλευκο αρχείο

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ολυμπιακός Πειραιώς : Έδρα Τούμπα!

Κι όμως έχει συμβεί και αυτό!  Ολυμπιακός με έδρα την Τούμπα!
 Σεπτέμβρης του 75 και ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί στο κύπελλο πρωταθλητριών με την Δυναμό Κιέβου του Βαλερί Λομπανόφσκι και του μετέπειτα προπονητή του Όλεγκ Μπλαχίν! Όμως εξαιτίας των επεισοδίων κόντρα στην Άντερλεχτ στον αγώνα στην Πάτρα τον προηγούμενο χρόνο, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να παίξει μακριά απ'το Καραϊσκάκη. Έτσι η μοίρα τον φέρνει στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τούμπας




Η Δυναμό Κιέβου που μόλις τον προηγούμενο χρόνο είχε κατακτήσει το κύπελλο κυπελούχων κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και ήδη στο 30' το ματς ήταν 0-2 με γκολ των Βίκτωρ Κολάτοφ και του  Λεονίντ Μπούριακ.


Ο Ολυμπιακός πάντως κατάφερε να μειώσει γρήγορα το σκορ με το Κρητικόπουλο και στο τέλος να ισοφαρίσει στο 74 με τον Αϊδινίου.





Εν τέλει, αν και και το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο κακό, υπολογίζοντας και το μέγεθος του αντιπάλου, η οποία πέντε μέρες αργότερα κατέκτησε και το Σούπερ Καπ εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, το γήπεδο της Τούμπας δεν πρέπει να θεωρείται και ιδιαίτερα τυχερό για τον Ολυμπιακό καθώς με το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα στο Κίεβο (1-0 για την Δυναμό) αποκλείστηκε νωρίς απο την Ευρώπη εκείνη την χρονιά.

Όλο το ρεπορτάζ του αγώνα στην Τούμπα εδώ



Βίντεο απο τον αγώνα της Τούμπας

Στον αγώνα στη Ουκρανία ο Ολυμπιακός του Βικ Μπάκινχαμ, έκανε ευκαιρίες για να πετύχει ένα χρυσό γκολ όμως ηττήθηκε από την ανώτερή του Δυναμό με ένα γκολ του Ανισένκο στο 67.


Βίντεο από τον δεύτερο αγώνα στο Κίεβο

φωτογραφίες και ρεπορτάζ αγώνα από το αρχείο της εφημερίδας Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου