Ερυθρόλευκο αρχείο

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ολυμπιακός - Απόλλων Αθηνών 3-1 ( 7-9-1986 )


 Στις 7/9/1986 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Αθηνών. Είναι η πρώτη αγωνιστική της σεζόν 1986-1987 και εξαιτίας της απεργίας του ΠΣΑΠ οι ομάδες δεν μπορούν να αγωνιστούν με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο Απόλλωνας κατεβαίνει με 11 ερασιτέχνες, ενώ ο Ολυμπιακός με τους δύο ξένους Μίλος Σέστιτς και Χόρχε Μπάριος, δύο ημιεπαγγελματίες, τον Γιώργο Καπουράνη και τον Σωτήρη Γεωργουδάκη και τους ερασιτέχνες, Καλλίτση (τερματοφύλακας), Δοκόπουλο, Νίκο Αρζένη, Βαγγέλη Τούρλο, Μιχάλη Κεχαγιόγλου, Στέργιο Καπνιά, Άρη Μπρούμα, Μανώλη Παπαδόπουλο και Θανάση Ρωσσίδη γιό του Ηλία Ρωσσίδη!

Δημιουργείται μάλιστα και ένα ρεκόρ καθώς ο Σωτήρης Γεωργουδάκης γίνεται ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού σε ηλικία 18 ετών 5 μηνών και 11 ημερών, πετυχαίνοντας 2 γκολ. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού είχε σημείωσει ο Σέστιτς με φάουλ, ενώ για το τελικό σκορ μείωσε ο Αντωνιάδης του Απόλλωνα σε 3-1.

Ο Σέστιτς σημειώνει το δεύτερο γκόλ

 Επίσης από τον συγκεκριμένο αγώνα έχουμε ένα ακόμα παράδοξο. Παρόλο που για τους περισσότερους, θα είναι το μόνο τους επίσημο παιχνίδι στον Ολυμπιακό, στο τέλος της χρονιάς θα στεφτούν πρωταθλητές, αφού ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, το τελευταίο του πριν από τα πέτρινα χρόνια.

Βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου